Szeretettel ajánljuk a környékbeli nevezetességeket, szabadidős programokat.

Kistolmácsi-tó - horgászás, vizibiciklizés, pihenés, napfürdőzés

Községünkben található a 11 hektáros jóléti víztározó, amely minden szezonban alkalmas számos sportolási lehetőségre. Nyári időszakban a szabadstrandon fürdés, úszás, vizibicikli-kölcsönzés áll a vendégek rendelkezésére.

A tó horgászásra kiválóan alkalmas. Napijegyet a községben található Fortuna Vendéglő és Vendégház portáján, valamint a Zalaerdő ZRt. 3. számú letenyei irodájában vásárolhatnak. A napijegy ára felnőttek részére: 3.000 Ft, ifjúság részére: 1.800 Ft. Részletes információt a www.kistolmacs.hu oldalon, a turizmus menüben kaphatnak.

Erdei kisvasút - kisvasutazás, kirándulás

Kistolmács település északi felén állomásozik a 32 km hosszú erdei kisvasút egyik fel- és leszállóhelye. A kisvonat minden év május hónaptól szeptember hónap végéig szállítja az utasokat a Kistolmács-Bázakerettye-Lasztonya-Kányavár-Dömefölde-Páka-Csömödér szakaszon. A kisvonat napi egyszer megteszi az utat Kistolmács és Lenti között is. A kisvasút aktuális menetrendje letölthető: >>menetrend<<

Környékbeli nevezetességek, látnivalók

Budafai Arborétum - kirándulás, tanösvény, természet

Kistolmácstól északra, nem messze található a Budafai Arborétum, mely csodálatos növényvilágával (kb. 200 fajta) varázsolja el az ide érkező látogatókat. A fafajok Észak-Amerikából, Ázsiából és Észak Európából származnak. Az arborétumban számos növénykülönlegesség tekinthető meg. Az arborétum kellemes kikapcsolódást nyújt a természetszerető vendégeknek.

Bázakerettyei Strand- és Termálfürdő - úszás, élményfürdő

Kistolmácstól 3 km-re északra található a Bázakerettyei Strand- és Termálfürdő, amely igényesen kialakított környezettel invitálja a látogatókat. A strandolni vágyókat hidegvizes sportmedence, több melegvizes élménymedence, valamint pezsgofürdő várja. A strand nyitva tartásáról a www.bazakerettye.hu honlapon tájékozódhat.

Letenyei Strand- és Termálfürdő - úszás, élményfürdő

Letenyei Strand- és Termálfürdő 7 km-re Kistolmácstól délre található. Az Andrássy kastélykert parkjában lévő strand szezonális nyitva tartással várja strandolókat, egy nagy és egy gyermekmedencével, valamint pezsgőfürdővel, élménymedencével, melyek a felszínre törő 50 Celsius fokos vízre épültek. A strand nyitva tartásáról a www.letenye.hu honlapon tájékozódhat.

Térségünkben, településünkön kellemes időtöltést, pihenést és kikapcsolódást kívánunk!